четверг, 15 октября 2009 г.

Річниця вбивства Бандери

15 жовтня 1959 року в під'їзді будинку на вулиці Крайтмайр, 7 (Kreittmayrstraße), в Мюнхені в 13:05 знайшли ще живого залитого кров'ю Степана Бандеру. Медична експертиза виявила, що причиною смерті була отрута. Богдан Сташинський зі спеціального пістолета вистрілив в обличчя Степану Бандері струменем розчину ціанистого калію. Два роки пізніше, 17 листопада 1961 р., німецькі судові органи проголосили, що вбивцею Степана Бандери є Богдан Сташинський з наказу Шелепіна і Хрущова.

Після докладного слідства проти вбивці відбувся т. зв. «процес Сташинського» від 8 до 15 жовтня 1962 р. Присуд проголошено 19 жовтня — вбивцю засуджено на 8 років важкої в'язниці.

Німецький Верховний Суд у Карлсруе затвердив, що головним обвинуваченим у вбивстві Бандери є радянський уряд у Москві. В інтерв'ю російській газеті «Комсомольская правда», опублікованому у номері за 6 грудня 2005 року, колишній голова КДБ СРСР Володимир Крючков визнав що «убийство Степана Бандеры было одним из последних устранений КГБ насильственными методами нежелательных элементов».





А ось це типу "чорний" гумор від совків


Нічого, треба їм відправити цукерки "Радянськогосоюзувженема", шоб не розслаблялися

Русские воевали в УПА (видео)

Вопрос к кремляди и совкам: если Москва имеет 100% доказательства "бандитствования" и террора УПА против мирного населения, то почему же не откроет военный архив в Подольске для исследователей? А пускает туда только придворных псевдоисториков вроде Дюкова?
СБУ все свои архивы по этой теме рассекретила. Значит, есть что скрывать?

Першоджерело

Комментариев нет: